Συνταγές
Νόστιμη αλμυρή εκδοχή τάρτας – Κις Λορέν με σπανάκι και φέτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρινή Γιαννακοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ζύμη:
160 γραμ. βούτυρο σε μικρούς κύβους, 360γραμ.γιαούρτι στραγγιστό, 500γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος και ξερά όσπρια από πάνω και ψήνουμε την τάρτα για 10′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°. Αφαιρούμε το χαρτί, αλείφουμε με αυγό για να γίνει αδιάβροχη και ψήνουμε για άλλα 5′.
Για τη γέμιση:
750γραμ.φύλλα σπανακιού ελαφρά σωταρισμένα, ελαιόλαδο, 3 αυγά, 200 γραμ. κρέμα γάλακτος, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κ.σ.δυόσμο, 2 κ.σ. άνιθος, μυρώνια, καυκαλήθρες αν σας αρέσουν, 350 γραμ.φέτα θρυμματισμένη, 150 γραμ. γκούντα τριμμένο, 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο σουσάμι
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Αδειάζουμε το μίγμα και στρώνουμε με κουτάλι. Ψήνουμε στους 180° για 40′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε
Υ.Γ.: Την ζύμη που περισσεύει από τα πλάγια, της δίνουμε σχήμα με κουπ πατ, την ψήνουμε με ζάχαρη ή καρυκεύματα κι έχουμε αλμυρά ή γλυκά μπισκοτάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρινή Γιαννακοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”