Συνταγές
Φτιάξτε το πιο νόστιμο σουφλέ λαχανικών με γαλοπούλα του τοστ
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό πράσο όλα ψιλοκομμένα και σε καρεδάκι τα λαχανικά
1 καρότο το μισό στο τρίφτη και το άλλο μισό σε φετούλες
1 πιπεριά Φλωρίνης
Μισό λάχανο τριμμένο
2 φετούλες κολοκύθα πορτοκαλί
2 πατάτες μέτριες προς μικρές
5 φέτες του τοστ βραστή γαλοπούλα σέ λωρίδες, 1 φέτα μπέικον ψιλόκοψα
Για την λευκή σάλτσα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ λάιτ
3 αυγά
1 κτγ. κορν φλαουρ
1 κτγ. μπεικιν παουντερ
1 κτσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Μισό κτγ. θυμάρι
3 κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο ρίγανη, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, 1 κτγ. λούρπακ βούτυρο, λίγο κουρκουμά
Για επίστρωση έβαλα 10 φέτες τυρί κίτρινο, είχα γκούντα. Πάει και μοτσαρέλα τριμμένη ή ότι άλλο τυρί κίτρινο έχουμε.
Εκτέλεση
Πρώτα σωτάρουμε μέσα σε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και πράσο. Ύστερα ρίχνουμε αλατοπίπερο, πάπρικα γλυκιά, την πιπεριά και σιγά- σιγά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σωτάρουμε καλά όλα μαζί και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά γύρω στο τέταρτο. Ρίχνουμε σε ταψί, ισιώνουμε με την μαρίζ , και από πάνω ρίχνουμε την λευκή σάλτσα, (εγώ την χτύπησα στο μούλτι για πιο ευκολία).
Ανακατεύουμε να απορροφηθεί, στρώνω το κίτρινο τυρί γκούντα να πάει παντού και ψήνουμε για 40-45′ στις αντιστάσεις στη εσαία σκάλα του φούρνου μέχρι να χρυσίσει εντελώς.
Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να σταθεί στο ταψί και ύστερα κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Εδώ να συμπληρώσουμε ότι μπορούμε να βάλουμε και πολύχρωμες πιπεριές ή ότι άλλο λαχανικό μας αρέσει.
Και ή επιτυχία σέ αυτό το σουφλέ είναι να απορροφηθούν τελείως τά υγρά κατά το σωτάρισμα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.