Συνταγές
Μια διαφορετική πρόταση για σουφλέ με καταΐφι
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
200 γραμμάρια κανταίφι
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
300 γραμμάρια φέτα τυρί τριμμένη
300 γραμμάρια ζαμπόν τετραγωνάκια
150 γραμμάρια ρεγγατο τριμμένο
3 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια γάλα
Πολύ λίγο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψι.
Στρώνουμε το μισό κανταίφι και αφού βουτυρώσουμε με το μισό βούτυρο στρώνουμε πρώτα την φέτα έπειτα ζαμπόν
τέλος το ρεγγατο
βάζουμε το υπόλοιπο κανταίφι και βουτρωνουμε.
Κάνουμε μίγμα με τα αβγά γάλα, κρέμα γάλακτος και λίγο (πολύ λίγο αλάτι) και το περιχύνουμε επάνω.
Απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο 3 ώρες να δέσουν τα υλικά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου 40 λεπτά τα 10 τελευταία μόνο κατω.
Τ αφήνουμε να τραβήξει μισή ώρα και καλή μας όρεξη με μπυρίτσα που δένει πολύ.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ΠΙΤΕΣΦανταστική Ζαμπονοτυρόπιτα που την φτιάχνεις στο τσακ μπαμ και χορταίνει όλη η οικογένεια
Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικά:
1 σφολιάτα
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
Φέτες τυρί γκούντα
Τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο θέλετε
Μπεσαμέλ
Κρόκο από ένα αυγό.
Εκτέλεση:
Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρέξ ανοίγουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσένταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
Διαλύστε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείψετε το ρόλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη για πρωινό!!
Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ