Συνταγές
Πολύ εντυπωσιακή τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι και φράουλες
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σοκολατένιο παντεσπάνι
4 αυγα μετρια
4 φλιτζανάκια αλεύρι
4 φλιτζανάκια ζάχαρη
λίγη βανίλια υγρή
2 κουτ κακάο σκούρο
Εκτέλεση :
αφαιρουμε από το αλεύρι 3 κουτ αλεύρι κ προσθέτουμε το κακάο
1/3 γάλα κ 2κουτηλιελαιο η βουτυρο λιωμένο
Όλα τα μετράμε με φλυτζ του ελληνικού καφέ τα μικρά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
σαντυγι που μέσα ριχνουμε 3κουτ σουπας μαρμελάδα ΦΡΑΟΥΛΑ σε μορφή ζελ (χωρίς κομμάτια )
Στρωσουμε την τουρτα μέσα στο Τσερκι και τοποθέτησα τις φράουλες
Επάνω βαζουμε λίγη από την μαρμελάδα την οποία ζέστανουμε και αφού πήρε την σωστή θερμοκρασια την άπλωσα
ΟΧΙ ΖΕΣΤΗ χλιαρή προς κρύα
Στόλισουμε με φράουλες που της πέρασα με τον ειδικό ζελέ από επάνω
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανα και νόστιμα νηστίσιμα βουτήματα με μαρμελάδα φράουλα για τον καφέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια καλαμποκελαιο
1 1/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 μπεικιν
1κιλο αλεύρι κ λίγο
1 κ γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε ζάχαρη κ καλαμποκελαιο μετά ρίχνουμε το χυμό με την σόδα κ όλα τα υλικά κ στο τέλος το αλεύρι με το μπεικιν
Το 1/4 της ζύμης βάζουμε 1 κσ κακάο
Ανοίγουμε σε 2 εκατοστά τη ζύμη κ κόβουμε με ένα φλυτζανακι του καφέ
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.