Συνταγές
Βρήκαμε το γλυκό που τα σπάει – αφράτο σιροπιαστό παντεσπάνι με σιμιγδάλι και κρέμα λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
20 ml ηλιέλαιο
20 ml κονιάκ
Ξύσμα ενός λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1ποτηρι νερού νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Φλούδες από λεμόνι
1 κουταλιά βούτυρο
Βράσιμο 5 λεπτά αποσύρουμε από την εστία και μετά ρίχνουμε το βούτυρο
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
400 ml γάλα
120 γρ ζάχαρη
2 αυγά
40 γρ κορν φλάουρ
70 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά ριχνουμε λίγο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ .
Σε κατσαρολάκι ριχνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα να ζεσταθει.
Παίρνουμε από το ζεστό γαλα και το ριχνουμε στα αυγά με το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και όλο μαζί το ριχνουμε στο κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει, πριν το κατεβάσουμε ριχνουμε και το χυμό λεμονιού
ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ
200 γρ τυρι κρέμα
200ml κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά
Ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές (εξαρτάται ποσο γλυκιά τη θελουμε)
δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλάκι
Η κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα πρέπει να ειναι κρύα
Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με το σιμιγδάλι.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα 7 με 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν .
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και το κονιάκ.
Ρίχνουμε λίγη μαρέγκα λίγο από το σιμιγδάλι εναλλάξ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε στο ταψί που το έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου 25 με 30 λεπτά περίπου αναλόγως τον κάθε φούρνο.
Σιροπιάζουμε με κρύο το γλυκό και ζεστό το σιρόπι.
Όταν κρυώσει το γλυκό απλώνουμε τη κρέμα λεμονιού ζεστή περνώντας τη από σίτα .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.