Συνταγές
Δείτε πως από ένα απλό κέικ δημιουργηθήκε ένα όμορφο γλυκό για ιδιαίτερες γιορτινές στιγμές
Η συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα κάνετε το αγαπημένο σας κέικ και αφού κρυώσει καλά, θα κόψετε το κέικ στο κέντρο του με ένα μεγάλο τσέρκι/κουπ πατ καρδιάς.
Με ένα μαχαίρι θα μεγαλώσετε προσεχτικά την τρύπα ένα με ενάμιση πόντο.
Σ ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε κρέμα βανίλιας άνθος αραβοσίτου και την αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε που και που.
Σ ένα δεύτερο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε κόκκινο ζελέ φράουλας ή ότι άλλη γεύση, κόκκινο να είναι όμως.
Τοποθετούμε το τσέρκι στο κέντρο του κέικ, (δείτε φωτογραφίες) και ρίχνουμε μέσα την ζέστη κρέμα βανίλιας.
Γύρω του μοιράζουμε κομμάτια φράουλας και ρίχνουμε πάνω τους προσεχτικά τον ζεστό κόκκινο ζελέ.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε το τσέρκι. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην επιφάνεια του κέικ μας. Εγώ χρειάστηκα 3 φορές.
Το διακοσμούμε με φρέσκα κόκκινα βατόμουρα που τα αλείφουμε με λίγο ζελέ στο σημείο που θα τα σταθεροποιήσουμε.
Με το υπόλοιπο ζελέ κάνουμε ένα σχεδιάκι πάνω στο κέικ.
Τα ρέστα της κρέμας βανίλιας, του ζελέ και του κέικ τα χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο ή τα τρώμε σαν επιδόρπιο.
Εγώ έκανα το κομμάτι του κέικ, (καρδιά) που κόπηκε με το τσέρκι, ένα μίνι γλυκάκι με φράουλα και ζελέ.
Η συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.