Γλυκα
Πεντανόστιμα και ζουμερά ροξάκια παραδοσιακά
Η απόλυτη επιτυχία! Εννοείται ότι δεν θα αλλάξουμε συνταγή. Σούπερ τέλεια και πολύ αγαπημένα ροξάκια παραδοσιακά!!!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για την ζύμη
-200 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας
-220 γρ. γάλα χλιαρό
-3 αυγά
-3 βανίλιες
-550 γρ. αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
-18 γρ. μαγιά ξηρή
για ανάμειξη με τη ζύμη
-18 γρ. κακάο σκόνη
-40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
για το σιρόπι
-1 kg. ζάχαρη κρυσταλλική
-850 γρ. νερό
-1 ξυλάκι κανέλας
-χυμό από μισό λεμόνι
για πασπάλισμα
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ανακατέψουμε σε ένα μπωλ το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τις βανίλιες, προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
Χωρίζουμε την ζύμη όταν είναι έτοιμη σε 2 ίσα μέρη και τα βάζουμε σε 2 μπωλ.
Προσθέτουμε στο ένα μπωλ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και στο άλλο το κακάο. Ζυμώνουμε καλά και στα 2 μπωλ.
Από την ζύμη με το κακάο, φτιάχνουμε 2 ίσα κομμάτια τα οποία με τα χέρια μας τα πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό.
Βάζουμε την άλλη ζύμη στον πάγκο και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο, το οποίο στη συνέχεια το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη με το μαχαίρι. Επάνω σε κάθε ένα από αυτά τα 2 κομμάτια, τοποθετούμε ένα ρολό από την ζύμη με το κακάο και τυλίγουμε πάλι σε μορφή ρολό.
Κόβουμε τα ρολό σε φέτες με ένα μαχαίρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ροξάκια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Προχωράμε στην παρασκευή του σιροπιού. Βράζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα, για 10 λεπτά μετά από την αρχή του βρασμού.
Σιροπιάζουμε με ζεστά ροξάκια και ζεστό σιρόπι.
Περιμένουμε περίπου 1 ώρα, και αναποδογυρίζουμε τα ροξάκια στο ταψί ώστε να σιροπιαστούν καλά και από την άλλη πλευρά.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “ροξάκια παραδοσιακά” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT