Συνταγές
Τα λατρεύουμε οικογενειακώς! Αγαπημένα και λαχταριστά ροξάκια
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
λευκη ζύμη:
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά ξηρή μαγιά, 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2-2 1/2 αλεύρι που φουσκώνει, μισό κουταλάκι κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, ξύσμα πορτοκαλιού
Σκούρα ζύμη:
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά ξηρή μαγιά, 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές κακάο, 2-2 1/2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει, βανίλια, λίγα καρύδια τριμμένα
Για το σιρόπι:
3 1/2φλιτζανια νερό, 4 φλιτζάνια ζάχαρη, χυμός λεμονιού, ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε μπωλ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την μαγιά, το ηλιέλαιο, τα μυρωδικά και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, πρέπει να έχουμε μία μαλακή ζύμη .
Το ίδιο κάνουμε και με την σκούρα ζύμη. Σκεπάζουμε τις ζύμες και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Κόβουμε κάθε ζύμη σε επτά κομμάτια.
Από την λευκή πλάθουμε μακριά κορδόνια και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο.
Πλάθουμε την σκούρα ζύμη σε μακριά κορδόνια και τα βάζουμε πάνω στην λευκή ζυμη. Κλείνουμε καλά και ρολάρουμε. Κόβουμε κομμάτια δέκα εκατοστών και τα πατάμε να πλατύνουν.
Ψήνουμε για 12 λεπτά. Αν ψηθούν πολύ δεν μπορούν να απορροφήσουν το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε τα ροξάκια σε ζεστό σιρόπι. Τα βάζουμε λίγα λίγα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο σιρόπι δυο λεπτά.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!