Συνταγές
Το γλυκό υπέροχο όπως πάντα – ρεβανί πολίτικο
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά
-1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη όχι γεμάτο
-1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
-1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-250 γρ. βούτυρο λούρπακ λιωμένο
-1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 250γρ.
-1 μπέικιν
-1 βανίλια
Για το σιρόπι
-3 ποτήρια νερό
-2.5 ποτήρια ζάχαρη
-1 φέτα λεμόνι
-1 βανίλια
-1 κουταλιά μέλι
7- λεπτά βράσιμο
Για τη κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-3 κτσ. αλεύρι
-4 κτσ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
-1 κτσ. Βιτάμ
-2 κρόκους αυγών
-4 κουταλιές ζάχαρη
-1 μορφάτ
-μισό ζαχαρούχο
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν που τα έχουμε ανακατεμένα, και το γιαούρτι ανακατεύουμε απαλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα σε ταψάκι Ν 32.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σχεδόν θα το δείτε ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε καυτό το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει κάνουμε την κρέμα κρατώντας λίγο γάλα για να διαλύσουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, και τον ανθό Αραβοσίτου βανίλια, κάνουμε τη κρέμα βάζουμε και το Βιτάμ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπάμε τη σαντιγί και ενσωματώνουμε στην κρέμα.
Την απλώνουμε πάνω στο γλυκό και γαρνιτούρα φυστίκι Αιγίνης και κανέλα.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.