Connect with us

Συνταγές

Ραβανί με ινδοκάρυδο – ένα αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού

Published

on

310955577 3359483591044887 8173742790496157539 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήτι ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτ. ηλιέλαιο
2-3 κουταλακια μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
1 ποτ. γάλα
2 κσ. γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 ποτ.σιμιγδαλι χοντρό
1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής

Σιρόπι:
3 ποτ. νερό
3 ποτ. ζάχαρη
ξύσμα ή φλούδα λεμονιού
Να βράσει για 5 λεπτά.Κρύο το σιρόπι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι.
Χαράζουμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.

Δες και την επόμενη συνταγή ! Φοβερό χρώμα και δέσιμο το γλυκό βαζανάκι-μελιτζανάκι είναι πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πλένουμε, το καθαρίζουμε ή αν θέλουμε κόβουμε μόνο τις άκρες του. Το τρυπάμε με σμίλα(που κάνουμε σουβλάκια).Το τρυπάμε οριζόντια και κάθετα. Το βάζουμε στον ασβέστη γύρω στις 4 -5 ώρες.(αν θέλουμε πρώτα το βάζουμε στό ασβέστη και μετά το τρυπάμε)

Για 25 βαζανάκια-
μελιτζανάκια βάζουμε 70γρ. ασβέστη. Το ανακατεύουμε κατά διαστήματα γιατί κάθετε ο ασβέστης. Το πλένουμε καλά. Το βράζουμε 2 φορές, μόλις αρχίσει να κοχλάζει (1-2 λεπτά) αλλάζουμε το νερό.

Την τρίτη φορά που το βράζουμε το αφήνουμε περισσότερη ,να πέφτει από το βελόνι.Το πλένουμε καλά, το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.Ετοιμάζουμε το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτ νερό για 25 βαζανάκια.Μολις βράσει και διαλυθεί ο ζάχαρης σβήνουμε την φωτιά.Οταν γίνει χλιαρό βάζουμε το βαζανάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Το βράζουμε δύο φορές για λίγη ώρα 4-5 λεπτά. Βάζουμε το χρώμα, ξυλάκια κανέλας και βανίλια 3-4 γαρίφαλα σωστά.

Το αφήνουμε 4-6 ώρες και το βράζουμε τρίτη φορά να δέσει το σιρόπι. Βάζουμε και χυμό λεμονιού για να μην ζαχαρώσει το γλυκό μας. Για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι βάζουμε λίγο στην κατάψυξη και διαπιστώνουμε αν είναι έτοιμο.
Όταν βράζει και κάνει φουσκάλες μεγάλες χαμηλώνουμε την φωτιά και έτσι πάλι καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το γλυκό μας.
(αν σας αρέσουν τα αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε ένα αμυγδαλο καβουρδισμένο σε κάθε βαζανάκι πριν το βάλετε στο σιρόπι)

Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές14 ώρες ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές14 ώρες ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές16 ώρες ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές18 ώρες ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές20 ώρες ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές22 ώρες ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές24 ώρες ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές2 ημέρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές2 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές3 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα3 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές3 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές3 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές4 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές4 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές5 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Exit mobile version