Γλυκα
Φτιάξτε την πιο εύκολη, ζουμερή και σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας!
Παρά πολύ ωραία!!!
Γρήγορη και γευστική συνταγή για πορτοκαλόπιτα !
Ανακατέψτε γιαούρτι με αυγά και θα εκπλαγείτε! Εκπληκτική.. αρωματική…ζουμερη…και άκρως πορτοκαλενια!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για το σιρόπι
-350 γρ. νερό
-350 γρ. χυμός πορτοκάλι
-525 γρ. ζάχαρη
για την πορτοκαλόπιτα
-450 γρ. φύλλο κρούστας
-7 αυγά, μεσαία
-300 γρ. ζάχαρη
-375 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
-150 γρ. ηλιέλαιο
-1 βανιλίνη
-ξύσμα από 3 πορτοκάλια
-12 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι, και ανακατεύουμε αφήνοντας να βράσει. Μετά από 4 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας σε μορφή ρολό και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό, τα οποία ανοίγουμε με τα χέρια μας.
Τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
Με το σύρμα, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρι. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, κατόπιν το ηλιέλαιο, τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιών και το μπέηκιν.
Μετά από ένα καλό ανακάτεμα, αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τα κομμένα φύλλα κρούστας και τα γυρίζουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αφού λαδώσουμε ένα ταψί διαστάσεων 25Χ35 εκατοστά, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε το ταψί στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 έως 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Σιροπιάζουμε με ζεστή πίτα και κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Η “πορτοκαλόπιτα “ είναι έτοιμη!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis