Συνταγές
Υπέροχο γλυκό, γευστικότατη και αγαπημένη πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φλ.ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ηλιέλαιο ή 225γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
250γρ.γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού
1 φλ.αλεύρι
2 κγ. μπεικιν πάουντερ
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο και πάλι τα χτυπάμε.
Μετά το γιαούρτι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι.
Να μην είναι σφικτή, γιατί φουσκώνει το σιμιγδάλι.
Για να είναι αφράτη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι:
3 φλ.ζάχαρη
2.1/2 φλ.νερό
1 φλ.χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα πορτοκαλιού
1/2κγ.ξύσμα πορτοκαλιού
1 κγ. μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χλιαρό το σιρόπι ,ζέστη η πορτοκαλόπιτα
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Μιαμ μιαμ τόσο λαχταριστή και νόστιμη πορτοκαλόπιτα!
Εξαιρετική συνταγή για σούπερ πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα αλεσμένα πορτοκάλια κρέμα βανίλιας και φίλε αμύγδαλου!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 πορτοκάλια
1 μπεικιν
9 κσ σιμιγδάλι ψιλό
4 κσ φίλε αμύγδαλου
Για το σιρόπι:
11/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
11/2 κούπα τσαγιού νερό
Για την κρέμα:
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα πορτοκάλια μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιουμε. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι το μπεικιν τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και το φιλέ αμυγδάλου.
Βάζουμε το μίγμα σε ελαφρώς λαδομενο ταψακι. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το περιχυνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφού κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα την οποία έχουμε ετοιμάσει όπως γράφουν οι οδηγίες του φακέλου. Πασπαλιζουμε με φίλε αμύγδαλου.
Το ταψακι που χρησιμοποίησα είναι 42-29 εκατοστά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”