Συνταγές
Τι πιο ωραίο από μια κλασική και παραδοσιακή γαλατοπιτα?
Η συνταγή είναι από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 λίτρα γάλα, 1,5 φλ. σιμιγδάλι ψιλό, μισό φλ. σιμιγδάλι χονδρό, 2-2,5 φλ. ζάχαρη, (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε), 1/2 πακέτο βούτυρο (125 γραμ.) σε θερμοκρασία δωματίου, (γενικώς όλα μας τα υλικά καλό θα ήταν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), 6 αυγά, 2 βανίλιες σκόνη, 1 ξύλο κανέλας, ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζετε το γάλα να ζεσταθεί μαζι με τις βανίλιες, το ξύσμα και το ξύλο κανέλας. Προσθέτετε το βούτυρο,την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια να μην κολλήσει το μείγμα και σβολιάσει και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Όταν αρχίζει να πήζει, αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Και το ρίχνουμε στο βουτυρομένο ταψί.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα, (ανάλογα και τον φούρνο, μόλις πάρει το χρώμα που σας αρέσει το βγάζετε).
Αφήνουμε να παγώσει λίγο και σερβίρουμε με κανέλα.
Η συνταγή είναι από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.