Συνταγές
Γαλατόπιτα αγαπημένη για σήμερα, αυτή είναι η πρότασή μας
Η Συνταγή είναι από Ritsa Pronoitou – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια ζάχαρη, τα βάζουμε σε κατσαρόλα να λιώσει η ζάχαρη καλά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα
Σε ένα μπωλ κτυπάμε με το σύρμα τα εξής:
4 αυγά
2 βανίλιες
120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
30 γραμμάρια κορν φλάουρ ή νισεστέ
ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά- σιγά το μίγμα του μπωλ με τα αυγά και τα υπόλοιπα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει προσέχοντας μην κολλήσει λίγο χαμηλότερη φωτιά.
Βουτυρώνω ένα ταψάκι ή πυρέξ ρίχνουμε το μίγμα και σε ένα μπωλάκι.
Ανακατεύουμε ένα αυγό, δύο με τρείς κουταλιές ζάχαρη και δύο κουταλιές νερό.
Το ρίχνουμε επάνω στην κρέμα να κάνει ωραία κρούστα μαζί με λίγο κανέλλα.
Ψήσιμο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ritsa Pronoitou – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για εύκολη γαλατόπιτα με απλή παρασκευή που τα παιδιά την λατρεύουν.
Η συνταγή είναι από Μαρια Κουβελη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 λίτρο γάλα, το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, το ανακατεύουμε να μην κολλήσει, ρίχνουμε 150 γρ. ζάχαρη, 2 κουταλιές βούτυρο τα ανακατεύω καλά.
Χτυπάμε 4 αβγά με λίγη κρέμα να μην κόψουν, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλα στο ταψί, την κρέμα και από πάνω ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 45 λεπτά και τα λικέρ έτοιμα για το καλοκαίρι.
Η συνταγή είναι από Μαρια Κουβελη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!