Συνταγές
Τι θα λέγατε για μια γαλατόπιτα – έτσι τόσο απλά
Γαλατόπιτα λοιπόν με σουσάμι ή χωρίς, με κανέλα ή χωρίς, με κατσικίσιο γάλα ή με οποιοδηποτε άλλο γάλα προτιμάει ο καθ’ ένας από εμάς!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή η δική μου είναι 2 λίτρα γάλα κατσικίσιο, 2 φλυτζάνες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 2 φλυτζάνες ζάχαρη, 2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο, (αν είναι και φρέσκο ακόμα καλύτερα), 6 αυγά, 2 βανίλιες, ξύσμα από 2 λεμόνια.
Προαιρετικά κανέλα, σουσάμι.
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο γάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβωλιάσει.
Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το γλυκό μας.
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!