Συνταγές
Νοστιμότατη και λαχταριστή μπατζίνα – η πιο υπέροχη κολοκυθόπιτα
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
700 γρ. κολοκυθάκια
4 αυγά
180 γρ. γάλα
90 γρ. ελαιόλαδο
420 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κτσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
350 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύετε καλά.
Με μια πετσέτα στίβετε καλά το κολοκύθι και το προσθέτετε στο μπωλ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το πιπέρι και αλάτι αν θέλετε, (εξαρτάται από την φέτα) και ανακατεύετε καλά.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί, εγώ έβαλα στρογγυλό με 35 εκ διάμετρο, μπορείτε και μικρότερο και ορθογώνιο ή τετράγωνο.
Απλώνετε το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..