Συνταγές
Μπατζίνα με κολοκυθάκια, πιπεριές και καπνιστή μπριζόλα – Μια διαφορετική πίτα
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρμ κολοκυθάκια χονδροτριμμένα και στραγγισμένα
1 φλυτζάνα χρωματιστές πιπεριές σε λεπτές φέτες
1 φλυτζάνα καπνιστή μπριζόλα σε κυβάκια σωταρισμένα
600 γρμ φέτα πικάντικη
150 γρμ μοτσαρέλα χονδροτριμμένη
6 αβγά
120 γρμ ελαιόλαδο
400 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γ μπέικιν
350 γρμ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, δυόσμος
80 γρ. βούτυρο (το μισό αλείφουμε το ταψί και το υπόλοιπο σε κομματάκια επάνω από το χυλό πριν βάλουμε στο φούρνο)
λίγο καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι για το ταψί (πασπαλίζουμε αφού το βουτυρώσουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μείγμα να είναι παχύρευστο, όχι πολύ σφιχτό.
Ψήνουμε σε ταψί 40×30 στους 200° περίπου 60`.
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ατομικά πιτσάκια, έτσι για αλλαγή..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη:
500-600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml Γάλα φρέσκο χλιαρό
100 ml Νερό χλιαρό
50 ml ηλιέλαιο
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
μπάρμπεκιου σως, τυρι, φιλέτο κοτόπουλο ψητό, πιπεριά και ντοματινια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε…. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε… Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή…
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα….
Παίρνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια,( εγω τα ζυγισα, 50 γρ. Το καθενα) Τα απλώνουμε με τα χέρια μας σε ενα ταψι με λαδοκολα, αλείφουμε μπάρμπεκιου σως βάζουμε το κοτοπουλο, τυρί, πιπεριές και ντοματινια ή ότι άλλο προτιμάμε…
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτα περίπου …
Η δοσολογία αυτή βγάζει 25 περίπου κομμάτια…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”