Συνταγές
Μπατζίνα με κολοκύθα τριμμένη και τυράκι φέτα! Νοστιμότατη και λαχταριστή
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μια κολοκύθα και την τρίβουμε με ένα κουτάλι της σούπας! (φώτο). Ρίχνουμε αλάτι, τη ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τη πατάμε να φύγουν τα πιο πολλά υγρά.
Ρίχνουμε τη στιμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 3 κούπες τσαγιού αλεύρι με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μισή κούπα τσαγιού λάδι, ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Στο τέλος ρίχνουμε τα τρία τέταρτα της φέτας σπασμένη με το χέρι μας σε χοντρά κομμάτια! Την υπόλοιπη τη ρίχνουμε από πάνω μαζί με λίγο λάδι.
Ψήνουμε για μια ώρα στον αέρα στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Γευστικότατη μπατζίνα, μία κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Η συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-3 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα και στιμμένα από τα υγρά, αφού έβαλα αλάτι και άφησα για μισή ώρα!
-3 μεγάλα αυγά
-2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-3 κτσ. γιαούρτι στραγγιστό
-300 γρ. κατσικίσια φέτα
-100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
-1 κούπα μεγάλη αλεύρι γ.ο.χ
-μισή κούπα σπορέλαιο
-άνηθο ψιλοκομμένο
-μαιντανό ψιλικομμένο
-3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-λίγο μαύρο πιπέρι
-αλάτι δεν χρειάζεται καθόλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτευουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός απ’το αλεύρι, με μια σπάτουλα, και τέλος βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν! Μετά από καλό ανακάτεμα, βαζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο αντικολλητικο μεσαίο ταψάκι, και αφού το στρωνουμε καλά με τα χέρια, ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο και με τα χέρια πασαλείβουμε να πάει παντού.
Ψήσιμο μια ώρα να αρχίσει να ροδίζει στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ότι άλλο τυρί μας αρέσει.
Η συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.