Συνταγές
Μπατζίνα με κολοκύθι!! Μία εικόνα χίλιες λέξεις!!
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 μεγάλα κολοκύθια
-4 αυγά
-1 κούπα τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
-1 κρεμμύδι
-Δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, πιπέρι
-2 1/2 κούπες τσαγιού φαριναπ
-3/4 κούπας τσαγιού λάδι
-400 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε και αφήνουμε να στραγγίσει το κολοκύθι.
Αφού το στίψουμε καλά το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνω μέσα το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το μισό λάδι, τα αυγά χτυπημένα, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε, στο τέλος ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ψιλό.
Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε, έπειτα ρίχνουμε κομμάτια φέτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ψιλό ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Πρέπει να βγει λεπτή για αυτό ψήνουμε σε μεγάλο ταψί.
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πάρα πολύ ωραία μηλοπιτάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρήνα Κοντού-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 κούπα χλιαρό γάλα, 1/2 κούπα νερό, 1/2 κούπα σπορέλαιο, 2 κουταλάκια ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά, 1 αυγό, 1 κουταλάκι ζάχαρη και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 3 μήλα σε φετούλες, τα έβρασα με 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 φλ. νερό και κανέλα, τα βράζουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε τετράγωνο φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες τουλάχιστον 4 εκατοστά.
Τοποθετούμε 5 φετούλες μήλο, διπλώνουμε λίγο το φύλλο από κάτω και τυλίγουμε σε ρολό.
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Οταν τα βγάλουμε και είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρήνα Κοντού-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”