Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού πολύ αφράτο για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα κόκκινη, 170 γρ. ηλιέλαιο, 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 1 πορτοκάλι πολτοποιημένο ολόκληρο με την φλούδα, 200 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι μπέικν πάουντερ, 2 βανίλιες
Εκτέλεση :
Σέ μια λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικν πάουντερ, τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε και την τρούφα. Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ.
Ρίχνω το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ή ανάλογα με τη φούρνο έχουμε.
Στο τέλος έλιωσα 1 κουβερτούρα λιωμένη και έριξα από επάνω.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Λουκουμάδες λοιπόν στο τσακ μπαμ – Θεϊκή απόλαυση
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1200 ml. νερό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
3 κτγ. αλάτι
5 κτγ. ζάχαρη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλύω στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω και στο τέλος ρίχνω και το αλάτι.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο. Τηγανίζω σε μπόλικο λάδι, (εγώ έβαλα αραβοσιτέλαιο), σε μέτρια φωτιά για να μην καούν.
Σερβίρουμε με μέλι ή με ζάχαρη ή ακόμα και με μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.