Συνταγές
Φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα – θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 Πορτοκάλια μικρά
2 Ποτ. του νερού νερό
2,1/2 Ποτ. του νερού ζάχαρη, εγώ έβαλα στέβια
Σταγόνες από μισό λεμόνι
2 Μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ. η κάθε μία
2 Κουταλιές λάδι ελαφρύ
Εκτέλεση
Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια, τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.
Στραγγίζετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτήρια νερό με την ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να βράσουν έως πήξει το σιρόπι.
Στο τέλος δεν θα μείνει και πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. Βγάζετε μια- μια τις φέτες σε σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους.
Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρί και βουτάτε μια μια φετούλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση.
Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.