Συνταγές
Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Το χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα
1 κεσεδάκι των 200 γρμ. ζάχαρη καρύδας, (μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη)
2 βανίλιες
Μία τσιμπιά τζίτζερ σε σκόνη και μια τσιμπιά αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο, εγώ έβαλα το μισό ελαιόλαδο και κάτι ακόμα, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού βρώμη ολικής άλεσης, μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης, και το υπόλοιπο αλεύρι γοχ. γύρω στα 190 γρμ. θα δείτε με το μάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θέλουμε να πάρουμε μια ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χεράκια μας. Όλα τα υλικά τα χτύπησα στο μούλτι λίγο- λίγο. Καί φυσικά τα άλευρα τα έβαλα στο τέλος μέσα στο μπωλ, πλέον και εκεί ανακατεύουμε με την μαρίζ και ύστερα με το χέρι για λίγο.
Έβαλα το μπωλ στο ψυγείο για 1 ώρα για να σταθεί καλύτερα .
Ύστερα πλάθω μπαλάκια, τα βάζουμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο όχι παραπάνω από 1 τέταρτο διότι σφίγγουν ύστερα.
Ορισμένα τα πέρασα με κουβερτούρα στέβια σοκολάτα μαύρη.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!