Πιτες
Αρωματική συνταγή για κλασική νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο
Ενισχύστε τον οργανισμό σας με Σίδηρο! Ό,τι πρέπει για τα ΣΚ που καταναλώνουμε λάδι. Είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές μια εύκολη νηστίσιμη σπανακόπιτα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-1 κρεμμύδι, άσπρο ψιλοκομμένο
-5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
-1 κιλό φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένα
-1 κ.γ. αλάτι
-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
-4-5 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-1 κ.γ. πιπέρι, μαύρο
-1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
-400 γρ. τυρί, νηστίσιμο λευκό τριμμένο
-500 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι, κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 1 λεπτό.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο τηγάνι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και αφού ανακατέψουμε βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το λευκό τυρί και αφού ανακατέψουμε, σουρώνουμε το μίγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ35 εκατοστά και κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας.
Τοποθετούμε τα μισά φύλλα στο ταψί λαδώνοντάς τα.
Αδειάζουμε και στρώνουμε την γέμιση για την πίτα.
Τοποθετούμε λαδώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά και κατόπιν κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Η σπανακόπιτα (νηστίσιμη ή μη) είναι από τις νοστιμότερες πίτες
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “νηστίσιμη σπανακόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis