Συνταγές
Μυρίζει ως εδώ.. ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ – Ζουμερή κι αρωματική
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
2ποτηρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλί
το χυμό από ένα λεμόνι
Υλικά για το μίγμα Σιμιγδαλι
2 κούπες ψιλό ,,1ποτηρι ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαουρτάκι 2% λιπαρά η ότι έχουμε στο ψυγείο 🥛1σακουλακι μπεκεν ,,1 φλυτζάνι ελαφρύ λαδι ,,ξύσμα από ένα πορτοκαλί μεγάλο ,,στην μύτη ενός μικρού κουτ σόδα φαγητού
ΒΑΝΙΛΙΑ Μαδαγασκάρης μισό λουβι
Εκτέλεση
ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ υλικά κ την ζάχαρη
την συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει μέσα το μπεκεν
Αφήνουμε το μίγμα 15 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180 ‘ σε προθερμασμένο φούρνο ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ το γλυκό με τα δυο μίγματα ζεστά
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι μυρωδάτη και γευστική
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
4 μεγάλα πορτοκάλια
1 μεγάλο λεμόνι
Χυμό λεμονιού.
Ζάχαρη
Εκτέλεση :
Πλένουμε τα πορτοκάλια και το ένα λεμόνι τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε για μισή ώρα και σουρωνω, ξανά βάζουμε νερό στη κατσαρόλα και βράζουμε άλλη μισή ώρα, κλείνω τη φωτιά, μεταφέρουμε τα πορτοκάλια στο σουρωτήρι, περιμένουμε να κρυωσουν,τοτε τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια,αφαιρουμε τα κουκούτσια αν τυχόν έχουν, τα πολτοποιουμε στο μπλέντερ.
Μετράμε το πολτό με ένα ποτήρι, όσα ποτήρια πολτός τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε, ρίχνουμε πολτό και ζάχαρη στη κατσαρόλα ανακατεύουμε συνήθως αυτή την εργασία την κάνουμε βραδάκι, την άλλη μέρα βράζουμε τη μαρμελάδα για 20 λεπτά στην αρχή δυνατή φωτιά μετά κατεβάζουμε κάτω από το μισό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ,τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά χυμό λεμονιού.
Τοποθετουμε σε βάζα και αποθηκεύουμε ψυγείο η ντουλάπι αν τα βάζα είναι αποστειρωμένα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”