Πιτες
Μπουγάτσα με Τυρί και φύλλο σφολιάτας
Υλικά 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 4 φλ γάλα 1 φλ σιμιγδάλι λίγο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 1 ασπράδι αυγού 1 κρόκο αυγού λίγο βούτυρο τυρί φέτα Εκτέλεση: 1. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα αν την είχαμε κατάψυξη 2. Ετοιμάζουμε την κρέμα για να κρυώνει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. 3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε […]
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
4 φλ γάλα
1 φλ σιμιγδάλι
λίγο αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 ασπράδι αυγού
1 κρόκο αυγού
λίγο βούτυρο
τυρί φέτα
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα αν την είχαμε κατάψυξη
2. Ετοιμάζουμε την κρέμα για να κρυώνει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνει σα κρέμα. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το ασπράδι χτυπημένο και λίγο τυρί θρυμματισμένο. Αφήνουμε να κρυώσει
4. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με τον πλάστη. λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι και το βάζουμε μέσα προσέχωντας να έχει αρκετό περίσσιο στα πλαϊνά για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη γέμιση.
5. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα αφού κρύωσε, για να μη λασπώσει το φύλλο. Πασπαλίζουμε και τυρί φέτα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε καλά τις άκρες μεταξύ τους
6. Χαράζουμε τα κομμάτια και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
7. Ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά {ανάλογα το φούρνο μπορεί να είναι από 40-50′} εγώ στα 40′ έσβησα το φούρνο την κατέβασα κάτω να πάρει και απο κάτω χρώμα. Είναι ωραία φουσκωτή όταν βγαίνει αλλά όταν κρυώνει κάθεται το φύλλο, ξεφουσκώνει.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki