Συνταγές
Τώρα που είναι νηστεία δοκιμάστε παραδοσιακή Μπλατζέτα Μυτιλήνης!
Την κάνουμε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, την φτιάχνουμε αρκετές φορές το χρόνο!!!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φύλλα γεμιστά η σκέτα πασπαλισμένα με μπόλικα καρύδια και κανέλα.
Φύλλο:
Μισή φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνα τσαγιού νερό
Μια τσιμπιά αλάτι και αλεύρι γύρω στα 800 γρ. πάνω- κάτω
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη 2 κτσ. μέλι
2 φλυτζάνες τσαγιού νερό
1 κτσ. χυμός λεμονιού, 10 γαρύφαλλα
και 1 στίκ κανέλα
Το σιρόπι το βράζουμε 10 λεπτά μετά το βρασμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κάνουμε το φύλλο το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και μετά παίρνουμε ζυμάρι το ανοίγω μεγάλο φύλλο στρίβω τα φύλλα να ζαρώσουν και τοποθετώ ένα- ένα στο ταψί κυκλικά ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού.
Προσοχή δεν τα σφίγγω καθόλου τα φύλλα.Οταν γεμίσει το ταψί κόβουμε ακτινωτά σε τριγωνικά κομάτια.
Ζεσταίνουμε 1 φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο και μόλις κάψει περιχύνουμε τη Μπλατζέτα και ψήνουμε 40 με 45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Τη βγάζουμε περιχύνω με καλά δεμένο κρύο σιρόπι και την πασπαλίζουμε με καρύδια ή και αμύγδαλα και κανέλα.
Αφήνω όλη νύχτα να ρουφήξει το σιρόπι και είμαστε έτοιμοι.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!