Συνταγές
Παραδοσιακή Μπλατζέτα Μυτιλήνης! Φανταστικό γλυκάκι!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φύλλο:
1/2 φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό νερό
Μισό κ.γλυκού αλάτι και περίπου700 με 800 γρ αλεύρι φαριν’άπ εγώ έβαλα 500γρ φαριν’άπ και το υπόλοιπο απλό για όλες τις χρήσεις..
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη 2 φλυτζάνες τσαγιού νερό 2 κ.σούπας μέλι 1 κ.σούπας λεμόνι
10 γαρύφαλλα και 1 ξύλο κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε το φύλλο το αφήνω στην άκρη για μία ώρα..
Με τον πλάστη μου ανοίγουμε φύλλο λεπτά στρίβουμε τα φύλλα και αρχίζουμε κυκλικά στο ταψί μου ξεκινώντας από το κέντρο..Δεν σφίγγουμε καθόλου τα φύλλα..
Όταν γεμίσουμε το ταψί ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και περιχύνω την μπλατζέτα αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μου στους 180 βαθμούς..
Ψήνουμε 40 με 45 λεπτά θα το δείτε και εσείς..Τη βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με κρύο καικαλά δεμένο το σιρόπι ..
Όταν πάρει βράση το αφήνω περίπου 7 λεπτά. Ένα παραδοσιακό γλυκό από τα παλιά τα χρόνια των γιαγιάδων μας
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.