Συνταγές
Super συνταγή για νηστεία! Μουσακάς νηστίσιμος
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη 1 κίτρινη και μια πορτοκαλί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο σέ φέτες
2 πακέτα μανιτάρια μικρά λευκά ψιλοκομμένα
1 ποτήρι τοματοχυμό
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά
Δύο μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες ψημένες στη λαδόκολλα
2 μεγάλες πατάτες σε φέτες ψημένες στη λαδόκολλα
Τυρί σόγιας τριμμένο 200 γρ.
Για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
2 κουταλιές από το τυρί σόγιας
1 κουταλιά βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και σκόρδο με το ελαιόλαδο και μετά από λίγο ρίχνουμε και τα άλλα λαχανικά μαζί με τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους και ρίχνουμε τον τοματοχυμό, το αλάτι και τα μπαχαρικά και 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και σε μπωλ ρίχνουμε λίγο νεράκι όπου διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, αποσύρουμε, ρίχνουμε μια χούφτα από το τυρί, το βιτάμ, τον κουρκουμά, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι.
Αφού έχουμε ψήσει στη λαδόκολλα τις μελιτζάνες και τις πατάτες που έχουμε αλατίσει και ραντίσει με ελαιόλαδο, στρώνουμε τις πατάτες στην επιφάνεια του ταψιού, τις μελιτζάνες, τη σάλτσα των μανιταριών, μια χούφτα από το τυρί και στρώνουμε τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.