Συνταγές
Θαυμάσιος μουσακάς, πολύ λαχταριστός και σίγουρα νοστιμότατος
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε απο το προηγούμενο βράδυ τις μελιτζάνες και τις πατάτες για να μην έχουν πολύ λάδι.
Για τον κιμά
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λαδί και σοτάρω τον κιμά, πρόσθετουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Μετά πρόσθετουμε ένα κύβο, πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι και στο τέλος μαϊντανό.
Ρίχνουμε και νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μπεσαμέλ την ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Μιαμ μιαμ τέλειο Κέικ σοκολάτας…
Η συνταγή είναι της κ. Gwgw Tsek – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. βιτάμ
-350 γρ. ζάχαρη καστανή
-4 αυγά
-1 κούπα γάλα
-χυμό από 1 πορτοκαλί και το ξύσμα
-500 γρ. φαρινα απ
-5 κτσ. κακάο
Γλάσο
-150 γρ. κρέμα γαλακτος
-200 γρ. κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ το βούτυρο με την ζάχαρη έως να ασπρίσουν, ρίχνω 1-1 τα αυγά, ρίχνω το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το κακάο και ανακατεύω μετά ρίχνω το αλεύρι.
Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένη φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει το κέικ φτιάχνω το γλάσο και το περιχύνω όταν είναι χλιαρό.
Η συνταγή είναι της κ. Gwgw Tsek – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”