Συνταγές
Το φαγητό μας για σήμερα μελιτζάνες με κιμά και τυριά
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε 5 μελιτζάνες φλάσκες, 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 καρότο τριμμένο, 1 κτσ. πελτέ ντομάτας, 3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες , 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ξύλο κανέλας, 5-6 κόκκους μπαχάρι, ελάχιστο κύμινο, 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί και μπούκοβο.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε, θυμάρι και ελαιόλαδο, τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά, σοτάρουμε καλά τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά τον κιμά.
Προσθέτουμε το καρότο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, τους κόκκους μπαχάρι , το ξύλο κανέλας, πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και το κρασί.
Αφήνουμε να βράζει λίγο ο κιμάς και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με κιμά και μετά τρίβουμε τα τυριά πάνω από τον κιμά, (όπως 250 γρ. φέτα και 100 γρ. γραβιέρα).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου περίπου 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ! Conchiglioni με γέμιση μελιτζάνα.
Νόστιμη συνταγή από “Anna Papadouri – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μελιτζάνες, (εγώ έβαλα αργητικές)
700 γρ. πουρέ ντομάτας, και 1 κτσ. πελτέ
Βασιλικό και σκόρδο, έβαλα 5 σκελίδες
250 γρ. Conchiglioni βρασμένα
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή φρέσκια κομμένη ζαράκι
Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα την μελιτζάνα ζάρι, την έβαλα σε αλατισμένο νερό μια ώρα, την ξέβγαλα, την έστιψα ελαφρά, την λάδωσα καλά και την έψησα. Μπορείτε να την τηγανίσετε.
Εβρασα τη σάλτσα και έριξα μέσα τις ψημένες μελιτζάνες. Άπλωσα στο πυρέξ σάλτσα να πιάσει τον πάτο, έβαλα τα ζυμαρικά σε μια στρώση. Λίγο μοτσαρέλα στον πάτο τους όπως βλέπετε στην φωτό, μετά γεμίζω με τη σάλτσα μελιτζάνας και πάλι μοτσαρέλα από πάνω.
Αν περισσέψει σάλτσα την ρίχνετε από πάνω. Πασπαλίζω με μπόλικη παρμεζάνα. Φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Καλή μας όρεξη.
Νόστιμη συνταγή από “Anna Papadouri – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”