Συνταγές
Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλο α.γ.χ.
3φακελακια μαγιά
80 γρ. ζαχαρη
3 βανιλιες
1τσιμπιά αλατι
1 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γρ. ταχίνι
550 γρ.νερο χλιαρό
200 γρ.σταφίδα μαυρη
Για την επικάλυψη
1 κ.σ.μέλι ή ζαχαρη
1ποτηρι χλιαρό νερο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έριξα σε μια λεκάνη όλα τα υλικα μου με την σειρά που τα γραφω ανακατεύοντας μεχρι που έγινε μια ωραία ζυμη.
Την σκέπασα και την αφησα σε ζεστό μέρος μεχρι που φούσκωσε,(μισή ώρα περιπου).Μετά τα έκανα κότσιδούλες
το κάθε κορδόνι 50 γρ.και τα έβαζα στο ταψί μου με ένα δάχτυλο απόσταση το ένα από το άλλο περιπου και τα αφησα για 20 λεπτα ακόμη.
Ανακατεψα το νερο με το μέλι,τα πέρασα με ένα πινέλο και τέλος έριξα το σουσάμι
Έψησα στους 180 αντιστασεις για μισή ωρα(αναλογα και τον φούρνο)
Μοσχομύρισε το σπίτι
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μελιτζάνες τυλιχτές με κιμά στην μέση κ τηγανητές πατάτες.
Το αγαπημένο μας φαγητό για το καλοκαιρι.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζω τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτω μισή πιπεριά ψιλοκομμένη, σκόρδο, πελτε τομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο, ρίγανη, ζάχαρη και αφήνω να σιγοψηθει συμπληρωνοντας νερό.
Τέλος αφού απορροφήσει τη σάλτσα προσθέτω κ ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τηγανίζω μελιτζάνες κομμένες σε μακροστενες λωρίδες
αφήνω σε απορροφητικό χαρτί κ συνεχίζω το ίδιο με πατάτες σε ροδέλες κατά μήκος. Αλατιζω κ τα δύο
Σε κάθε φετουλα μελιτζάνας προσθέτω λίγο από τον κιμά, κλείνω με οδοντογλυφιδα ενώνοντας τις άκρες σαν ρολό.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.