Συνταγές
Μία τάρτα με δύο κρέμες, ένας απίστευτος συνδυασμός γεύσεων για τον απογευματινό μας καφέ
Κορυφαίο!! Απίθανο γλυκό!!
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ζύμη
-2 αυγά
-100 γρ. ζάχαρη
-50 γρ. μαλακό βούτυρο
-50 γρ. σπορέλαιο
-320 γρ. αλεύρι
-8 γρ. μπεϊκιν πάουντερ
-Βανίλια και λίγο αλάτι
Για κρέμα πορτοκάλι
-500 γρ. φρέσκο στημένο χυμό πορτοκάλι
-60 γρ. ζάχαρη
-60 γρ. κορν φλάουρ
-20 γρ. βούτυρο
Για κρέμα βανιλια
-500 γρ. γάλα
-60 γρ. ζάχαρη
-60 γρ. κορν φλάουρ
-20 γρ. βούτυρο
-βανίλια
-φόρμα 24 εκατ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με όλα τα υλικά ζυμωνουμε μια μαλακιά ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ένα μικρότερο βάζουμε στην κατάψυξη μεγαλύτερο απλώνουμε στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις κρέμες.
Και τις δύο κρέμες στις ξεχωριστές κατσαρόλες ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στην φωτιά μέχρι να πήξουν.
Παίρνουμε από το ψυγείο τη φόρμα και όπως είναι ζεστές κρέμες βάζουμε εναλλάξ.
Δύο κουτάλες λευκή, μετά δύο κουτάλες κίτρινη. Κάνουμε ζέβρα.
Από πάνω τρίβουμε στο τρίφτη το μικρότερο κομμάτι από κατάψυξη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 25-30 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!