Συνταγές
Η νοστιμότερη τάρτα σοκολάτας! Άλλο ένα έργο τέχνης!
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κάνουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 500 γρ. γάλα, 4 κτσ. ζάχαρη, 1 κτσ. κακάο, 3 κτσ. νισεστέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μία κτσ. βούτυρο, 60 γρ. κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε την κρέμα μας με μια μεμβράνη.
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 αυγά, 4 κτσ. ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, 80 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κτσ. κακάο, 300 γρ. αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα Νο 26., βάζουμε μέσα το ένα μέρος της ζύμης και με τα δάχτυλα μας απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.
Παίρνουμε την άλλη ζύμη, κόβουμε λίγο και πλάθουμε ένα κορδόνι το οποίο το βάζουμε γύρω- γύρω στα τοιχώματα.
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε σε ινδοκάρυδο και δημιουργούμε εσωτερικούς κύκλους πάνω στην ζύμη.
Βάζουμε την μισή κρέμα σε κορνέ και την βάζουμε ανάμεσα στους κύκλους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και κάνουμε ροζέτες πάνω στην ψημένη κρέμα με την υπόλοιπη μισή κρέμα.
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.