Συνταγές
Σήμερα θα φτιάξουμε αυστριακά μπισκότα μαρμελάδας στο ταψί – Linzer Schnitte
Η συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
ΥΛΙΚΑ
Σε μια σουπιέρα ζυμώνουμε:
250 γρ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, (θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. αλεσμένα φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κροκαδι αυγού
1 πρίζα αλάτι
1 πρίζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε την ζύμη σε αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε 2/3 της ζύμης και την ανοίγουμε φύλλο 30×25 πόντους περίπου, πάνω σε λαδόκολλα με βοήθεια μιας σακούλας. Αυτό το έκανα για να μην χρειαστώ αλεύρι.
Στρώνουμε πάνω 200 γρ. μαρμελάδα από κόκκινο φραγκοστάφυλο. Μετά ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο από το υπόλοιπο ζυμάρι, το κόβουμε λουρίδες και το αραδιάζουμε ομοιόμορφα πάνω στην μαρμελάδα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μόλις να πάρει χρώμα.
Αφού κρυώσει λιγάκι το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το κόβουμε σε κομμάτια 2×5 πόντους περίπου.
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά αλλά με άπειρη αγάπη!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα, που φουσκώνει μόνη της
400 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο 15 λεπτά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε λίγο και τέλος το αλεύρι.
Μια ζύμη να μην κολλάει.
Πλάθουμε μπαλάκια τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, τα πατάμε με το χέρι και σχέδιο με πιρούνι, ή το δάχτυλο πατάμε λακουβίτσα.
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς,!!!!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.