Συνταγές
Μηλόπιτα αλά πάστα Φλώρα σε έκδοση νηστίσιμη… Για να μην βαριόμαστε
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 ml. αραβοσιτέλαιο
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml. χυμό πορτοκαλιού
1/2 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κτγ. σόδα
450 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας
(Εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο)
5-6 μήλα
Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού το κονιάκ και διαλύω τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό που κράτησα.
Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν την κουράζω τη ζύμη.
Απλώνω σε ένα ταψακι 30*30 τη ζύμη προσέχοντας να καλύπτω ελαφρώς και τα τοιχώματα του ταψιού.
Αλοίφω τη μαρμελάδα στη βάση κι έπειτα κόβω σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα τοποθετώ πάνω στη μαρμελάδα.
Καλύπτω όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλλα τα μήλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.