Συνταγές
Εύκολη συνταγή για κέικ μήλου που αξίζει να δοκιμάσεις!
Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φλ. τσ. βούτυρο, 1 φλ. τσ. ζάχαρη, 2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4 αυγά, 2 κτσ. γάλα.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι. Κόβουμε 3-4 μήλα σε φετούλες και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για καμιά ωρα περίπου.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε ένα κεσεδάκι μαρμελάδα βερίκοκο ή και ροδάκινο, (βγαίνει το ίδιο νόστιμο) με λίγο κονιάκ.
Το ρίχνουμε πάνω στη πίτα και το αφήνουμε να δέσει.
Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για τέλεια συνταγή για κέικ γιαουρτιού με νιφάδες κουβερτούρας…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
15 σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής φουντούκι, (προαιρετικά)
2 αυγά
150 ml. νερό βρύσης
2 κούπες Φαριναπ
2 πρέζες αλάτι
1 φακ. νιφάδες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια, το αδειάζουμε σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”