Συνταγές
Νηστίσιμη Πάστα Φλώρα τραγανή και πολύ λαχταριστή – απλά υπέροχη!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 ml. αραβοσιτέλαιο
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml. χυμό πορτοκαλιού
1/2 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κτγ. σόδα
450 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας
(Εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη , το αλάτι και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και διαλύω τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό που κράτησα.
Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν την κουράζω τη ζύμη.
Απλώνω σε ένα ταψακι 25 x30 εκ. τα 3/4 της ζύμης προσέχοντας να καλύπτω ελαφρώς και τα τοιχώματα του ταψιού.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνω τα “κουτάκια” που θα γεμίσω με τη μαρμελάδα.
Ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, (περίπου 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο).
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!