Συνταγές
Τέτοια πάστα φλώρα, δεν θα βρεις πουθενά. Η πιο αφράτη σπιτική ζύμη.. μία μόνο δοκιμή και θα σας πείσει!
Σήμερα είχα όρεξη να φτιάξω μία πάστα φλώρα. Και έκανα πολύ καλά γιατί βγήκε πεντανόστιμη. Προγραμμάτισε να την φτιάξεις και εσύ σύντομα!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
400 γρ. μαρμελάδα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν και δουλεύουμε.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Αν δούμε ότι είναι αρκετά μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε και ανοίγουμε τα 2/3 σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα μας.
Στρώνουμε το φύλλο στην βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 cm και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ανοίγουμε και το άλλο 1/3 σε κορδόνια.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα της επιλογής μας.
Βάζουμε τα κορδόνια ώστε να δημιουργηθούν τετράγωνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Περιμένω να φτιάξεις και εσύ την δική σου πάστα φλώρα και να μου πεις αν σου άρεσε ή εάν θα άλλαζες κάτι. Καλή επιτυχία!