Συνταγές
Αγαπημένη και διαχρονική πάστα φλώρα με γέμιση της επιλογής σας
Η συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
1 βιτάμ
3/4 της φλυτζάνας ζάχαρη
2 αυγά
2 κτσ. κονιάκ ή λικέρ
1 βανίλια
1 μπέικιν
3 και 1/2 φλυτζάνες αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Το κονιάκ, την βανίλια.
Το αλεύρι λίγο λίγο, αλλά τις 3 φλυτζάνες μόνο.
Βουτυρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη αλλά κρατάμε λίγη για να κάνουμε τα επάνω σχέδια.
Επειδή η ζύμη μας είναι μαλακή και κολλάει, βουτάμε μια σπάτουλα στο αλεύρι και στρώνουμε, έτσι δεν κολλάει η ζύμη μας, βουτάμε αρκετές φορές στο αλεύρι μέχρι να ισιώσουμε την ζύμη.
Γύρω- γύρω στο ταψί υψώνουμε λίγο τη ζύμη για να σταθεί η μαρμελάδα μας.
Τώρα ζυμωνουμε με την μισή φλυτζανα αλεύρι την ζύμη που κρατήσαμε, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακομη.
Φτιάχνουμε μια ζύμη σφιχτή, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε λωρίδες, στολίζουμε την πάστα Φλώρα από πάνω όπως μας αρέσει.
Ψήνουμε μισή ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Η συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!