Συνταγές
Λαχταριστά τυροπιτάκια με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
3 ΑΥΓΆ
250 ΓΡ. ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ
ΛΙΓΟ ΠΙΠΈΡΙ
ΣΟΥΣΑΜΙ..
1Κ.Σ ΓΙΑΟΎΡΤΙ
Εκτέλεση
ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ..ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ ΤΡΊΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΈΤΑ ΣΕ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΎΡΤΙ.
ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΎΛΟ ΒΆΖΟΥ ΤΗ ΜΙΣΗ ΓΈΜΙΣΗ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΠΈΡΙ ΚΑΙ ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΥΡΆ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ..ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΆ ΡΟΛΑΚΙΑ ΈΝΑ ΔΆΧΤΥΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥΠΑΧΟΣ.
ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΣΤΡΏΣΕΙ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΊΤΟ ΑΥΓΟ ΑΠΙ ΠΆΝΩ..ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ. ΨΉΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ..ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΧΡΙΣΑΦΕΝΙΟ ΧΡΏΜΑ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σφολιάτα για κάθε χρήση εύκολα και γρήγορα!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria-Maka Yagoutian-Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800γρ.βουτυρο από την κατάψυξη
2 αυγά
2 κ.τ.σ ξύδι
1 κ.τ.γ αλάτι
350γρ. Νερό παγωμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό και παραπάνω αλεύρι σε μια λεκάνη και τρίβουμε με τον τρίφτη τα βούτυρα κάνουμε μια λακκούβα, και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό το αλάτι το νερό το ξύδι, και το προσθέτουμε, ζυμωνουμε και σταδιακά προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι ζυμωνουμε μέχρι να κάνουμε μια ωραία ζύμη ίσα ίσα,δεν θέλει πολύ ζύμωμα το κόβετε στα τέσσερα και το κάθε ένα το ανοίγεται όχι πολύ λεπτό και έτοιμο για ότι θέλετε εγώ έκανα ρόλο με γαλοπούλα κασέρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria-Maka Yagoutian-Μπαχάρι και κανέλα.”