Συνταγές
Για όσους θέλουν μια γρήγορη, νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
ένα πακέτο φύλλο κρούστας
Για την γέμιση:
250 γρ. ανθότυρο, 700 γρ. φέτα, ένα γιαούρτι στραγγιστό, 4 αυγά, μισό φλιτζάνι φυτίνη λιωμένη, δύο κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό, πιπέρι
Για το άλειμμα των φύλλων
μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο και μισό φλιτζάνι σόδα υγρή ,τα ανακατεύουμε μαζί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ζαρωμένα και ραντισμένα με ηλιέλαιο σόδα.
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ζαρωμένα και ραντισμένα.
Χαράζουμε την πίτα,την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σκοπελίτικη τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.
Η συνταγή είναι από κ. δωρα αθανασοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
5-6 κουταλιές λευκό κρασί
2 κτσ. ελαιόλαδο
1 κτσ. ξύδι
1 κοφτό κτγ. αλάτι
Νερό όσο πάρει για εύπλαστη ζύμη
Γέμιση
400 γραμ. τυρί φέτα
100 γραμ. ανθότυρο
1 αυγό χτυπημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό.
Αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από κ. δωρα αθανασοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.