Συνταγές
Σούπερ αφράτα και νόστιμα κρουασανάκια τυριών
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα γιαούρτι ότι έχουμε
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ.μελι αντί ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
1 κιλό αλεύρι περίπου
2 κρόκους για άυγωμα με 2 κουταλιές νερό
Γέμιση
300 gr φέτα
300 gr ανθότυρο νωπό
100 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα…. ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, το αλάτι
ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμαράκι…. σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει….
Ωστόσο ετοιμάζουμε τη γέμιση…. αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν…
όταν φουσκώσει το ζυμάρι κόβουμε σαν ένα πορτοκάλι σε μέγεθος και ανοίγουμε φύλλο με λίγο αλευράκι… κόβουμε σε 12 τρίγωνα κομμάτια, βάζουμε ένα κ.γ. γέμιση στη φαρδύ μέρος και ρολάρουμε….τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, τα αυγώνουμε
ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!