Συνταγές
Εύκολα πουράκια σφολιάτας γεμισμένα με κρέμα πατισερί και επικάλυψη κουβερτούρας & φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Φρεμεντίτη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα τη σφολιάτα μου σε λωρίδες, τις τύλιξα σε αλουμινόχαρτο, (το δίπλωσα κυλινδρικά), τις έψησα στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, (έως ότου ροδίσουν).
Τις έβγαλα από το φούρνο και τις άφησα να κρυώσουν.
Τις βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπάλισα με φυστίκι Αιγίνης.
Όταν κρύωσε η σοκολάτα τις γέμισα με κρέμα πατισερί.
Για την κρέμα πατισερί (Άκης Πετρετζίκης)
ΥΛΙΚΑ
6 κρόκους, από μεσαία αβγά
270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο γάλα, 3,5%
100 γρ. κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας
100 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους σπόρους και τον λοβό της βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και σφίξει η κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Φρεμεντίτη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!