Συνταγές
Κρουασάν βουτύρου γεμιστά με κασέρι και σαλάμι
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρμ. αλεύρι γοχ., 300 γρ. γάλα, 200 γρμ. βούτυρο (εγώ έβαλα βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 1 κτγ. αλάτι, 2 κτσ. ζάχαρη, 40 γρμ. και 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το γάλα και αφήνουμε 15 να ενεργοποιηθεί.
Ανακάτεμα και προσθέτουμε αλάτι, 50 γρμ. βούτυρο, αλεύρι και ζύμωμα να γίνει λεία και σφιχτή ζύμη.
Σκέπασμα με μεμβράνη για 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο ή το τραπέζι, τοποθετούμε την ζύμη, την ανοίγουμε ορθογώνιο φύλλο πάχους 0,5 cm με τον πλάστη, αλείφουμε με το βούτυρο και κλείνουμε σε ρολό και πάλι σε ρολό.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, έπειτα την ανοίγουμε όπως την πρώτη φορά και την χωρίζουμε, εγώ τα ήθελα μεγάλα και τα έκοψα σε 8 κομμάτια, έβαλα από 1 φέτα κασέρι και σαλάμι.
Τα τυλίγουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και σε ταψί με λαδόκολλα, τα σκέπασα με μεμβράνη, τα άφησα ακόμη 30 λεπτά και τα άλειψα με χτυπημένο αυγό και λίγο νερό, έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του κάθε φούρνου.
Εγιναν αφράτα.
Γίνονται και χωρίς γέμιση και πιό μικρά.
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!