Συνταγές
Αγαπημένα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια από το τετράδιο της γιαγιάς!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό, μισή μαγιά νωπή το καλουπάκι το μικρό, 1 ποτήρι χλιαρό γάλα, 3 αυγά, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 ζάχαρη, μισό ποτήρι σπορέλαιο, 1 μπέικιν και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μη κολλάει στο χερι μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Αλείφουμε τα ταψιά με βιτάμ.
Μέσα στο τριμμένο τυρί έβαλα 1 αυγό, 3 κουταλιές γάλα και 1 κουταλιά σπορέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά θα τα δείτε ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Υπέροχος χαλβάς σιμιγδαλιένος με πορτοκαλί και σοκολάτα πού λιώνει στο στόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 κούπα λάδι,(μισή λιωμένο βούτυρο και μισή σπορέλαιο)
2 κούπες : 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μαύρη σταφίδες και cramberi
2 κούπες νερό, 2 χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 κούπα καρύδια
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
1 κτσ. κανέλα, 100 γρ. σοκολάτα μαύρη, 100 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε την σταφύλια και cramberi τους ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το σιρόπι το αφήνουμε να βράσει.
Σε μία φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά σιμιγδάλι, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Από πάνω ρίχνουμε την λιωμένο σοκολάτα με την κρέμα, φιλέ αμύγδαλα και κανέλα.
Ο χαλβάς σιμιγδαλιένος είναι έτοιμος. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”