Συνταγές
Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι ελαφρύ λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι, (το αλάτι βάζουμε μαζί με αλεύρι όχι στη μαγιά)
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι γοχ. όσο πάρει για μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για μία ώρα νά ξεκουραστεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μικρά μπαλάκια ανοίγουμε μέσα στο χέρι, γεμίζουμε με τυρί, πατάμε άκρες με πιρούνι από πάνω.
Πασπαλίζουμε με αυγά και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σκορδόψωμο. Το πιο υπέροχο συνοδευτικό.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έβαλα για το ζυμάρι 160 γρ. γάλα χλιαρό, ένα φακελάκι μαγιά, 60 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ. ζάχαρη, λίγο αλάτι, 1 αβγό και αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 360 γρ. μου πήρε.
Υλικά και εκτέλεση
Αφήνω το ζυμάρι να φουσκώσει και φτιάχνω ένα μίγμα με 2 μεγάλες κουταλιές Βιτάμ σοφτ, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο στο γουδί, (μαϊντανό μπόλικο ψιλοκομμένο, εγώ δεν έβαλα τώρα) και τα ενώνω με το βούτυρο.
Πρόσθεσα λίγη μυζήθρα και στρώνω το ζυμάρι σε λαδόκολλα χαραζω.
Αλείφω με το μίγμα παντού καλά- καλά και βάζω μπαστουνάκια από τυρί γκούντα και ντριρολό, (αυτά είχα εύκαιρα).
Εριξα και λίγη μυζήθρα ακόμη από πάνω και έψησα στους 170-180 αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
Μόλις το έβγαλα έβαλα με ένα πινέλο λίγο από το μίγμα βούτυρο που κράτησα από πριν.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.