Συνταγές
Αφράτα σαν λουκουμάδες – φανταστικά τρίγωνα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο
Χρυσοψημένα τρίγωνα τυροπιτάκια πολύ αφράτα, με καταπληκτικό φύλλο!!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το φύλλο
3 1/2 κούπες αλεύρι κίτρινο
1 1/2 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κτσ. ξύδι
1/2 σφηνάκι λάδι
1 κτγ. κοφτό αλάτι
νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml. γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κτσ. βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχιδόν το σιμιγδάλι μου ανακατεύοντας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμούλα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αβγά, τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή.
Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μου, αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
Γεμίζουμε μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κτγ. γέμιση, (να είναι πλούσια), και κλείνουμε σε τρίγωνα.
Βρέχουμε λίγο τις άκρες και κλείνουμε καλά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.