Συνταγές
Κριθαράκι με γαρίδες που θα μας γεμίζει το τραπέζι με καλοκαιρινές μυρωδιές
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες τις έπλυνα και τις άφησα να στραγγίσουν, έτριψα 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 πιπεριά Φλώρινης, 1 καρότο κομμένο κυβάκια.
Εριξα ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, σωτάρισα τα λαχανικά, μετά έριξα τις γαρίδες, τις άφησα και αυτές να σωταριστούν, τις έσβησα με ένα κρασοπότηρο κρασί, μετά έριξα σκόρδο σκόνη, πιπέρι άσπρο και μαύρο και λίγη ρίγανη, λίγη ζάχαρη, αλάτι και ένα πουμαρό και 4 κούπες νερό.
Το αφήνουμε λίγο να βράσει, έχουμε έτοιμο το κριθαράκι, περασμένο από το λάδι τα βάζουμε στη γάστρα και στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να γίνει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Ξεχωριστό σωτάρισμα οι γαρίδες, λάδι, σκόρδο, λίγο κρασί.
Και αφού μελώσει το κριθαράκι με τα υπολοιπα, 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε τις γαρίδες!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Θα σωτάριζα ξεχωριστά τις γαρίδες, (οι οποίες θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα), και θα τις πρόσθετα τελευταία στιγμή. Αν παραμαγειρευτούν με όλα τα υπόλοιπα υλικά, χάνουν τη γεύση τους και γίνονται σαν τσίχλες. Σας το λέω, επειδή δεν τις τρώτε, οπότε μάλλον δεν θα έχετε δοκιμάσει για να καταλάβετε τη διαφορά.
Αν βάλετε φρέσκιες ή κατεψυγμένες ολόκληρες γαρίδες, μπορείτε να βράσετε τα κεφάλια και να προσθέσετε τον ζωμό τους στη γάστρα, αντί για σκέτο νερό, για ακόμα πιο ωραία γεύση.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.