Συνταγές
Κριθαράκι με γαρίδες και λαχανικά – Τέλειο πιάτο όλο νοστιμιά !!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτρια κατσαρόλα βαζουμε ελαιόλαδο και σωταρω τα λαχανικά κρεμμύδι ψιλοκομμένο τσιγαριζω μέχρι να γυαλίζει προσθέτω πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος, πιπεριές κόκκινες και πράσινες δύο μικρές σκελίδες σκόρδο σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί η μπορουμε να σβήσουμε και με ούζο αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα τριμμένη αλάτι και πιπέρι ελάχιστη ζάχαρη επάνω στην ντοματα
Αφήνουμε για λίγο να σιγοβράζει, καθαρίζουμε φρέσκιες γαρίδες το κέλυφος και το εντερακι της πλένω καλά της αφήνω να στραγγιξουν και τα προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα με τα λαχανικά, Αφήνω για 3 λεπτά και είναι έτοιμες
Σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό έχω βράση το κριθαράκι να κρατάει λίγο στο δόντι αλ ντεντε το περιχυνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε μέσα την Σάλτσα με της γαρίδες σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με λίγο τριμμένη φέτα προαιρετικά.
Ένας άλλος τρόπος μαγειρέματος ειναι να το κάνουμε σαν κριθαροτο και αν έχουμε βράσει και έχουμε ζωμό απο της γαρίδες, βάζουμε λίγο ζωμό κάθε φορά μέχρι να ειναι έτοιμο το φαγητό, και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.