Συνταγές
Άλλο ένα έργο τέχνης… γαρίδες κοκκινιστές με ρύζι
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 500 γρ. κατεψυγμένες ή φρέσκες γαρίδες μεσαίου μεγέθους.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σωτάρουμε δύο κούπες ρύζι Καρολίνα αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει και στραγγίσει. Μόλις το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρώμα χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και ρίχνουμε έξι κούπες ζεστό νερό, ένα κτγ. αλάτι, ένα κύβο λαχανικών και το αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
Ζεματάμε τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το ζουμί τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε σε λίγο λάδι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι με δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, τα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ζουμάκι που κρατήσαμε, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ένα κτσ. λευκό ξύδι και ένα κτγ. ζάχαρη.
Προσθέτουμε και μία ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα και δέσει ελαφρώς προσθέτουμε τις γαρίδες, ένα κτσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά, σβήνουμε το μάτι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!